Shannon Avril Martin

Shannon Avril Martin, geboren en getogen Amsterdammer is al vanaf dat ze net kon lopen verkleefd geweest met haar potlood en papier. Opgeleid tot all-round modeontwerper aan het Amsterdam Fashion Institute besloot ze, na een aantal jaar gewerkt te hebben als ontwerpster, dat het tijd werd om het roer om te gooien en terug te keren na haar grootste passie: tekenen.

Die switch is niet geheel onopgemerkt voorbijgegaan en ze heeft sindsdien al een aantal mooie opdrachten binnengesleept voor onder andere Kanvaz magazine, Muchachomalo en Snowapple.

Ondanks dat ze breed inzetbaar is (van het ontwerpen van stofdessins tot het tekenen van geboortekaartjes) ligt haar focus nu voornamelijk op modelillustraties en portretten.

Haar stijl kenmerkt zich door een krachtig gebruik van kleur en een nonchalante lijnvoering maar een zeer groot oog voor detail. Ook sijpelt haar liefde voor flora en fauna regelmatig door in haar werk en schuwt ze het combineren van verschillende materialen en technieken niet. 

Momenteel werkt ze het liefst digitaal omdat het gemak ervan ruimte geeft om nog meer te experimenteren. En ze haar opdrachtgevers op deze manier beter tegemoet kan komen in papier en formaat wensen.