JoHaN mARTinus

JoHaN is opgeleid tot weg- en waterbouwer en leraar wiskunde, maar is daarnaast altijd bezig geweest met kunst. Vroeger maakte hij zwart-wittekeningen en combineerde daarvoor verschillende afbeeldingen, wat vaak resulteerde in spotprenten. Sinds 2002 focust hij zich meer op schilderkunst.

In zijn schilderwerk zet hij zijn liefde voor absurde verbeeldingen voort: door reële afbeeldingen samen te voegen, blijkt dat de som van deze afbeeldingen lang niet altijd realistisch is. Bij schilderen kan hij daar een extra dimensie aan toevoegen: kleur.

In de afgelopen zeventien jaar heeft hij veel geëxperimenteerd. Hij onderzoekt het gebruik van bijzondere ondergronden en beschildert onder andere tuinpoorten en beplatingen, auto’s en motorkappen. Ook probeert hij te breken met standaarden: zo bewerkt hij zijn eigen lijsten en is hij momenteel bezig met een ‘scheef’ schilderij. Maar hij maakt ook ander werk: hij heeft zich gespecialiseerd in het schilderen van portretten, en maakt deze in kleur, zwart-wit en zwart-wit met kleuraccent. Daarnaast begeleidt hij andere schilders bij het maken van schilderijen.

De onderwerpen van JoHaNs schilderijen zijn divers, van auto’s tot mensen tot keukengerei tot gereedschap, evenals de grootte van zijn werk. Hij schildert het liefst met acryl op doek, maar gebruikt ook ander materiaal als dat beter past bij zijn ideeën. Hij schildert graag in opdracht en heeft met veel plezier al een hele rij portretten van mensen, dieren en auto’s gemaakt. In 2018 ontving hij voor een van zijn portretten de Oyfo-prijs in Hengelo.

Schroom niet JoHaN een bericht te sturen. Hij staat open voor nieuwe ideeën!

 

 

 

Schilderij of portret in opdracht? Stuur snel een berichtje voor meer informatie